Galaxy Fold, primul smartphone pliabil al celor de la Samsung, are deja probleme cu ecranul. Nu va fi disponibil in pietele de telefoane mobile din Statele Unite pana in data de 26 aprilie, insa unele display-uri ale unitatilor de revizuire s-au spart dupa doar cateva zile de utilizare. Mark Gruman de la Bloomberg a declarat miercuri ca ecranul interior, ecranul pliabil al unitatii de examinare Galaxy Fold a fost “complet spart si inutilizabil” dupa doar doua zile. Gurman a continuat, spunand ca problema poate fi cauzata in parte prin eliminarea unui strat de protectie.

“Telefonul vine cu acest strat de protectie. Samsung spune ca nu ar trebui sa il eliminati”, a scris el. “L-am eliminat, fara sa stiu ca nu ar trebui (iar utilizatorii nu vor sti nici ei). A parut detasabil in coltul din stanga, asa ca l-am scos. Cred ca am contribuit la aceasta problema”. Prin urmare, tehnologia telefoanelor pliabile este intr-o faza de dezvoltare atat de standard, incat ecranele se pot plia doar cu ajutorul unui strat de protectie, care odata eliminat poate duce la spargerea ecranului atunci cand se incearca plierea acestuia. Acest lucru nu reprezinta decat o alta dovada a faptului ca tehnologia smartphone-urilor pliabile este inca una extrem de fragila, aflata intr-o faza standard.

De asemenea, vloggerul Marques Brownlee a posat un pe Twitter pentru a avertiza impotriva eliminarii filmului. “PSA: Există un strat de protectie pentru ecranul Galaxy Fold. Nu este, de fapt, un strat protector de ecran, nu-l eliminati”, a scris el, impreună cu o imagine in care arata cum incercase sa scoata stratul. “Atat am reusit sa-l indepartez inainte ca display-ul  sa fie innegrit si . Am luat-o de la inceput cu un [n.r. ecran] inlocuitor.”

Samsung spune ca telefonul sau “este fabricat cu un strat special de protectie”, pentru a acoperi ecranul de plastic Infinity Flex. “Nu este un protector de ecran – nu incercati sa-l eliminați”, spun cei de la Samsung. CNET a preluat un model Galaxy Fold, l-a revizuit si i-a scris o recenzie inca de luni, insa cei de la publicatia americana nu au avut niciun fel de problema legata de ecran pentru ca nu au indepartat stratul de protectie. Sau, mai degraba, pentru ca nu s-au gandit sa-l elimine. Telefonul de 1.980 dolari americani are doua ecrane: un ecran de 4.6 inch pe exterior, care arata ca un ecran tipic pentru smartphone si un al doilea ecran pliabil, pe interior, care se deschide pentru a crea un afisaj de 7,3 inch. Este unul dintre numeroasele telefoane pliabile dezvoltate de catre marii producatori, intre care se mai numara si Huawei sau Motorola, care vor aparea pe piata in curand.

Dieter Bohn de la Verge a raportat, de asemenea, ca ecranul de pe unitatea de revizie Galaxy Fold s-a spart dupa doar doua zile de utilizare normala. O mica crapatura a aparut, in mod obisnuit, in apropierea marginilor telefonului, iar in scurt timp, eventual ecranul s-a spart. Steve Kovach de la CNBC a publicat, de asemenea, un videoclip si imagini ale ecranului.

Mobile Land
contact@mobile-land.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *