Dupa ani de zile in care Apple a limitat, in mare masura, capacitatile implicite ale lui Siri la propriile sale aplicații, compania americana pare sa isi schimbe abordarea in acest sens. Poate este un rezultat al nevoii Apple de a-si remedia reputatia in urma scandalurilor in privinta politicilor anti-concurentiale. Insa corporatia din Copertino s-a hotarat, in sfarsit, sa schimbe lucrurile, iar algoritmul AppStore a fost modificat astfel incat sa nu mai avantajeze aplicatiile companiei. Si nu e singura schimbare pe care Apple o pregateste in acest sens. Astfel, se pare ca producatorul de iPhone pregateste o actualizare de software, programata la sfarsitul acestui an, care va permite aplicatiilor precum WhatsApp si Skype sa functioneze mai bine prin intermediul asistentului sau digital.

In cadrul noii actualizari, vei putea cere Siri sa efectueze un apel iar sistemul, recunoscand faptul ca obisnuiesti sa suni un anumit contact prin WhatsApp sau Skype, va folosi una dintre acele aplicatii, spre deosebire de implicit pentru aplicatiile Apple pentru telefon si FaceTime, a raportat Bloomberg pe 2 octombrie. In prezent, poti face ca Siri sa finalizeze o sarcina in anumite aplicatii terte prin comanda vocala, cum ar fi sa soliciti deschiderea de indicatii in Google Maps sau sa trimiti un mesaj prin WhatsApp. De asemenea, Spotify si-a actualizat recent aplicatia mobila pentru iOS 13, permitandu-ti sa folosesti Siri pentru a reda melodii sau playlist-uri. Dupa cum spuneam si in articolul in care am vorbit mai detaliat si despre acest lucru, ma amuza aceasta schimbare cand ma gandesc la faptul ca Spotify a dat in judecata Apple la Comisia Europeana acum cateva luni pentru poltiici anti-trust. Mai degraba pentru ca Spotify era dezavantajata si in AppStore si in interfata iOS. Din nou, lucrurile in acel caz par sa se fi rezolvat behind the scenes (adica in culise), pentru ca nu am mai auzit nici o stire in privinta plangerii celor de la Spotify de atunci. 

Daca esti utilizator de iPhone, trebuie sa stii, totusi, sa nu te bucuri prea mult la auzul acestei stiri. Pentru ca aceste caracteristici inca sunt limitate. De asemenea, trebuie sa spui in mod explicit asistentului vocal sa ia comanda in aplicatia respectiva, spre deosebire de a-i comanda doar sa “obtina indicatii” sau sa „trimita un mesaj”. Fara a mentiona o aplicatie specifica, Siri te va redirectiona catre propriile aplicatii Apple care pot executa comenzile pe care le spui in inregistrarile vocale. Ca parte a acestei noi schimbari in software, noteaza Bloomberg, Siri va trece pe „modul implicit aplicatiile pe care oamenii le utilizeaza frecvent pentru a comunica cu contactele lor”. Din asta se poate intelege faptul ca, daca comunici cu o anumita persoana in mare parte prin WhatsApp, un mesaj ar trebui trimis prin acea aplicatie spre deosebire de Mesaje. Dar asta numai dupa o anumita perioada de timp.

Dezvoltatorul, adauga raportul, va trebui sa adauge aceasta noua functie in aplicatia acestuia, dupa modelul Spotify. Aplicatiile de mesagerie o vor primi mai intai, insa cei de la Bloomberg sustin ca functia se va extinde si pentru apelurile telefonice ulterior. 

Mobile Land
contact@mobile-land.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *